Hallo allemaal,

Sinterklaas is weer vertrokken, we hebben een hele gezellige tijd gehad. Het is nu weer tijd voor de Kerst.

De kerstviering vieren we op donderdag 20 december bij ons op school. Dit jaar mogen ook ouders mee naar ons kerstfeest.

Bij ons in groep 5 doen wij veel leuke dingen en hebben we soms huiswerk, hieronder staat wat we in ieder geval dit jaar krijgen.

Huiswerk:

Soms krijgen we huiswerk mee. Juf geeft ons bladen mee waarmee we thuis met spelling kunnen oefenen. Juf vindt het ook fijn als wij thuis de tafels willen oefenen. Een site waar we in de klas mee werken is www.leestrainer.nl .  Deze site kan ook thuis bekeken en beoefend worden.

In groep 5 ga je een boekbespreking en een spreekbeurt voor de klas houden. Als je het nog een beetje eng vindt, mag je iemand uit de klas vragen om je te helpen tijdens je boekbespreking en je spreekbeurt.

Boekbesprekingen:

Tijdens een boekbespreking lees je voor uit een boek van je eigen keuze. Je begint met het vertellen van de titel en de schrijver. Je vertelt kort waar het boek over gaat en je zegt wie de hoofdpersonen zijn. Daarna ga je een stukje voorlezen en uiteindelijk mag de klas vragen aan je stellen. Je boekbespreking duurt ongeveer 10 minuten.

Spreekbeurten:

Tijdens een spreekbeurt is het de bedoeling dat je aan de klas gaat vertellen wat je weet over je onderwerp. Ook willen we weten waarom je dit onderwerp hebt gekozen. Het zou erg leuk zijn als je plaatjes, foto's of ander materiaal meeneemt over je onderwerp. Je spreekbeurt vertel je zoveel mogelijk uit je hoofd, natuurlijk mag je een blaadje meenemen waarop je heel kort schrijft wat je allemaal wilt vertellen. Je mag tijdens je spreekbeurt niet voorlezen. Je spreekbeurt duurt ongeveer 10 minuten.

 

 Schoolkoor:

Iedere donderdagmiddag tussen 13.00 uur en 14.00 uur zingen de kinderen onder begeleiding van Juf Elina van Triade. We hebben met enige regelmaat een optreden. Soms zijn de optredens onder schooltijd maar we hebben ook optredens op zaterdag. Tijdens de Open Dag van Triade en op De dag van de Muziek zingen we op zaterdag. Het zou leuk zijn wanneer er zoveel mogelijk kinderen aanwezig kunnen zijn.

 

Schoolreis:

Dit jaar gaan we met de klas weer op schoolreis. We horen nog waar en wanneer.

Groetjes van groep 5.