Hallo allemaal,

Bij ons in groep 5 doen wij veel leuke dingen en hebben we soms huiswerk, hieronder staat wat we in ieder geval dit jaar krijgen.

Bij ons in de klas hebben we een meester en een juf. Onze meester heet meester Yoram Hoogeterp en onze juf heet juf Ingrid Donker. Meester Yoram loopt vanaf de eerste schooldag lio-stage bij ons in de klas. De lio-stage is de afstudeerfase van de lerarenopleiding. Lio staat voor leraar in opleiding. Meester Yoram zal tot de herfstvakantie op donderdag en vrijdag lesgeven. Van de herfstvakantie tot de kerstvakantie zal meester Yoram op woensdag, donderdag en vrijdag lesgeven. De eerste drie weken na de kerstvakantie zal meester Yoram de maandag tot en met de vrijdag voor zijn rekenening nemen. Juf Ingrid is dan niet in de klas, maar is wel op school aanwezig.

Huiswerk:

Soms krijgen we huiswerk mee. Dat kan huiswerkwerk zijn om te leren of huiswerk om te maken. Juf vindt het ook fijn als wij thuis de tafels willen oefenen. Een site waar we in de klas mee werken is www.leestrainer.nl .  Deze site kan ook thuis bekeken en beoefend worden.

In groep 5 ga je een boekbespreking en een spreekbeurt voor de klas houden. Als je het nog een beetje eng vindt, mag je iemand uit de klas vragen om je te helpen tijdens je boekbespreking en je spreekbeurt.

Boekbesprekingen:

Tijdens een boekbespreking lees je voor uit een boek van je eigen keuze. Je begint met het vertellen van de titel en de schrijver. Je vertelt kort waar het boek over gaat en je zegt wie de hoofdpersonen zijn. Daarna ga je een stukje voorlezen en uiteindelijk mag de klas vragen aan je stellen. Je boekbespreking duurt ongeveer 10 minuten.

Spreekbeurten:

Tijdens een spreekbeurt is het de bedoeling dat je aan de klas gaat vertellen wat je weet over je onderwerp. Ook willen we weten waarom je dit onderwerp hebt gekozen. Het zou erg leuk zijn als je plaatjes, foto's of ander materiaal meeneemt over je onderwerp. Je spreekbeurt vertel je zoveel mogelijk uit je hoofd, natuurlijk mag je een blaadje meenemen waarop je heel kort schrijft wat je allemaal wilt vertellen. Je mag tijdens je spreekbeurt niet voorlezen. Je spreekbeurt duurt ongeveer 10 minuten.

 

 Schoolkoor:

Over enkele weken gaan we op donderdagmiddag tussen 13.00 uur en 14.00 uur zingen. De kinderen zingen onder begeleiding van Juf Elina van Triade. We hebben met enige regelmaat een optreden. Soms zijn de optredens onder schooltijd maar we hebben ook optredens op zaterdag. Tijdens de Open Dag van Triade en op De dag van de Muziek zingen we op zaterdag. Het zou leuk zijn wanneer er zoveel mogelijk kinderen aanwezig kunnen zijn.

Groetjes van groep 5.