Donderdag 19 juli - Dit is de week van afscheid nemen. Afscheid van de school, afscheid van kinderen, afscheid van meesters en juffen, afscheid van je lokaal.

Dinsdag namen we afscheid van meester Rob Picauly, meester Jan Valkenier en juf Judith de Graaf. De meesters Rob en Jan gaan met pensioen na meer dan 40 jaar voor de klas te staan en juf Judth gaat naar Scholen aan Zee om daar haar carriere voort te zetten. Op deze dag hebben de leerkrachten en kinderen afscheid van elkaar genomen met een feestelijk tintje. De afscheidnemers werden met een bootje opgehaald en opgewacht door de kinderen bij de brug van de sloot. Daarna werd op het schoolplein een klein feestje gevierd met cadeau's, liedjes en dansjes. Na afloop gingen de juf en meesters de klassen langs om van elke groep nog even apart afscheid te nemen, waarna bij afscheid elke kind op een ijsje werd getrakteerd.

afscheid01

's Avonds was er nog een afscheid van collega's en oud-collega's met een etentje. Al met al een waardig afscheid van een groot aantal fijne jaren op De Fontein.

Musical

Maandagmiddag en avond voerden de kinderen van groep 8 hun musical "Het dak eraf" op. Onder leiding van meester Ton Bosma hadden de kinderen weken geoefend om een mooie opvoering te geven en dat is heel goed gelukt. Alle kinderen, ouders, opa's en oma's en andere vrienden genoten van de opvoering. Het was een geweldig succes en je kon wel merken dat de kinderen dit met heel veel plezier hebben gedaan. Geweldig jongens en meisjes van groep 8.

musical

Vrijmarkt

Traditiegetrouw was er op de laatste dinsdag van het schooljaar weer een vrijmarkt. Het weer hielp heel goed mee, misschien iets te warm, maar dat mocht de pret niet drukken. Een groot aantal kinderen hadden hun handelswaar keurig opgesteld om te verkopen en hier en daar werd er goed handel gedreven. Het was iets minder druk dan voorgaande jaren, maar dat ligt waarschijnlijk aan het tijdstip. De AEX steeg met 5 punten.

vrijmarkt 2018

Laatste dag groep 8

Woensdag was de laatste dag van groep 8. Dat is altijd een moment vol emotie. 's Morgens gingen de kinderen zwemmen en met dit prachtige weer is dat een heerlijke verkoeling. 's Middags was het tijd om nog een keer op school spelletjes te spelen en met elkaar te eten. Het werd een amerikaanse instuif, iedereen bracht wat lekkers mee en zo kon je lekkere dingen van elkaar proeven. Daarna werden er 4 spelrondes gespeeld. En tenslotte werden de rapporten, schoolfoto , getuigschriften uitgedeeld in het bijzijn van de ouders. En tja, dan is het tijd om echt afscheid van De Fontein te nemen en dat is altijd een droevig moment.

Wij wensen alle kinderen heel veel succes, maar vooral veel plezier op hun nieuwe school en laat nog eens wat van je horen.

laatste dag groep 8

Springkussens

Ook weer bijna een traditie aan het worden. Op het schoolplein stonden weer een aantal Springkussens klaar om er lekker op te springen of af te glijden. En dat kunnen alle kinderen echt heel erg goed. Onder toeziend oog van ouders speelden de kinderen naar hartelust en lekker in de schaduw kon nog genoten worden van een zakje vers gepofte popcorn. Het was weer eens een geslaagd evenement. En het weer was fantastisch. Een mooie afsluiting van het schooljaar.

springkussens

En dan......

Als klap op de vuurpijl komt de brandweer nog even langs om de kinderen die dat willen een verkoelende douche te geven. En daar maakten heel veel kinderen gretig gebruik van. En onder toeziend van lachende ouders werd deze eennalaatste dag afgesloten met een heerlijke verfrissing, met dank aan de brandweer.

brandweer

Wij wensen alle kinderen en ouders een hele fijne vakantie toe. Geniet ervan en op maandag 3 september gaan de deuren weer open voor een nieuw schooljaar.